miercuri, 8 aprilie 2015

O relatie se bazeaza la inceput pe sinceritate, increderea se castiga pe parcurs




Cu toate ca inceputul unei relatii este perioada cea mai frumoasa si activa, atunci cand ne dam cel mai mare interes pentru cealalta persoana pentru a o cunoaste si pentru a-i dovedi ca suntem potriviti si plini de calitati, acesta ne ofera mereu nesiguranta si incertitudine. Nu stim daca se merita sa depunem efort, nu stim daca suntem vazuti asa cum vrem sau asa cum suntem cu adevarat, nu stim unde va duce sau cat va dura.

Sinceritatea este cea care va consolida relatia si va crea prima treapta in evolutia celor doi. Prin faptul ca impartasim trecutul, ne traim prezentul si speram viitorul cu o persoana noua din viata noastra, ne creste increderea fata de ea, dar mai ales fata de noi insine. 

La inceput totul este instabil. Nu stim daca acea persoana este potrivita pentru viitor, daca ne-ar putea schimba in bine sau in rau, daca este cea mai mare iubire a vietii noastre sau poate doar o incercare.
Insa aceste lucruri se decid sau se simt pe parcurs. Pana atunci, faptul ca ne implicam sau ca ne dedicam unei persoane necunoscute si unei relatii nesigure ne dovedeste maturitatea si respectul, atat fata de sine cat si fata de cealalta persoana. 
 
Nu trebuie sa stii din prima ca el/ea este ceea ce ai nevoie..trebuie doar sa lasi totul sa vina de la sine si sa ii acorzi celuilalt intimitate, timp, atentie si mai ales respect. O relatie se bazeaza la inceput pe sinceritate, increderea se castiga pe parcurs. Iar daca nu reusesti sa ajungi la ceea ce ai sperat si constientizezi ca lucrurile nu se potrivesc, atunci adopta o atitudine demna de caracterul pe care sustii ca il ai si renunta intr-un mod decent. Acorda-i celeilalte persoane respectul pentru faptul ca ti-a daruit timp si atentie si atunci poti pleca cu capul sus… In urma oricarei incercari, nu vei pierde niciodata..ori vei castiga, ori vei invata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu