miercuri, 8 aprilie 2015

Sa iubesti inseamna sa oferi




Pentru persoana iubita am fi in stare de multe sacrificii iar o relatie de lunga durata are in esenta si acest lucru.Faptul ca putem si vrem sa renuntam la anumite lucruri de dragul unei relatii, este un gest de iubire, insa oare nu toate sunt limitate ?Atata timp cat primim ceea ce oferim, putem spune ca suntem fericiti. Dar daca acest schimb nu este intocmai atat de bine proportionat ?

Multi dintre noi traiesc cu speranta ca sentimentele cu cat sunt mai puternice pentru cineva, cu atat va creste siguranta ca il vom avea aproape pentru totdeauna. Insa ceea ce simtim nu il va determina si pe celalalt sa treaca prin aceeasi situatie.

Cand iubesti nu primesti, doar oferi. Iubirea ta nu este de ajuns pentru a avea o relatie sau pentru a tine pe cineva aproape. Tot ce poti sa faci este sa dedici timp, atentie, rabdare si intelegere. Pentru  ca decizia nu iti apartine, e posibil sa apara si teama de neimpartasire reciproca, insa aici nu este un schimb, este doar daruire. 

Ne este frica sa ne impartasim sentimentele, sa ne destainuim, sa ne afisam naturali si simpli. Faptul ca decidem si avem curajul sa ne deschidem fata de celalalt este un act al reusitei. Nu avem nevoie necesar de aceeasi reactie si din partea celuilalt, pentru ca trebuie sa traim impacati ca am facut ceea ce a fost corect. 

Atunci cand avem sentimente fata de o persoana apare teama de respingere. Nu stim ce va urma, nu stim daca vom fi fericiti sau vom trai o mare dezamagire. Insa incercarea este singura sansa.Iar daca nu ar exista aceste esecuri, atunci cum am deveni mai puternici si mai intelepti ? Sa iubesti inseamna sa oferi pentru ca nu de fiecare data schimbul este corect, iar daca ceea ce simti este adevarat, sa nu ai retineri in ceea ce priveste sa te dedici, pentru ca in cele din urma, ori vei fi fericit, ori vei fi multumit ca ai actionat dupa cum ai simtit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu